søndag 11. mars 2012

Kanelsnurrer


Nam nam, disse er rå goe!!!

Prøv dem:

6dl melk
16 1/2 dl hvetemel
2 1/2 dl sukker
1 1/2 ts salt
1 ts kardemomme
50 g gjær
1 egg
150 g smør i terninger

Fyll;
Smør
Sukker
Kanel
Egg eller melk til pensling

Bland ingrediensene, men hold av 1 dl av melken og alt smøret til elteprosessen. Kjør deiegen i kjøkkenmaskin i ca tre minutter i sakte fart. Øk deretter hastigheten. Kjør så fem minutter. Tilsett den siste dl melk, litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og ha en blangk overflate. Tilsett smøret og kjør deigen på sakte fart til smøret er balndet helt. La deigen hvile i en time. Kjevle den ut 1 cm tykk leiv og smør på smør og dryss sukker og kanel. brett deigen i to og skjær ut strimler , tvinn hver strimmel til en bolle. Heve 30 min, stekes på 200 grader 10-15 min.

(Kamille)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar