Det har vært noen som har spurt om oppskriften på denne kaken, den er kjempe god!!!! Noen få kalorier bare, hehe....
Det er en marengskake med sjokoladekrem og banan.
Bunn:
4 eggehviter
2 dl sukker
1 ts bakepulver
4 dl puffet ris
Pisk sammen eggehvite og sukker (til en stiv marengs)
Bland deretter bakepulver og puffet ris forsikig inn.
Stekes i en langpanne med bakepapir nederst i ovnen 150 grader i 60 min. Skru av varmen og la kaken stå i ovnen med døra open til du skal bruke den.
Sjokoladekrem:
4 eggeplommer
75g sukker
1 ts vaniljesukker
100g margarin
70g mørk kokesjokolade
Varm eggeplommene, sukker og melk på svak varme (tykner litt)- må ikke koke
Bland i sjokolade, vaniljesukker og margarin.
La avkjøles til nesten kaldt før den has på kaka.
2 bananer deles i biter
3 dl fløte piskes
Del kaka i to og legg krem, sjokoladekrem og banan vekselsvis.
En kakedel til bunn og en del oppå.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar