mandag 23. januar 2012

Oppskrift fiskesuppe

Har fått en del spørsmål om oppskriften på fiskesuppen. Her kommer den:



2 ss smør
2 ss hvetemel
2 dl melk
2 dl fløte
3 dl vann + fiskebuljon (eller kraft fra fisken som du koker)
frisk dill
1 potet
1 gulerot
1 stangselleri
1 vårløk
1 laksefilet delt i biter
200 g reker
salt og pepper

Fiske suppe på 1 2 3
For hver del skal suppen koke/trekke i 5 min

1) Lag “sausen”
Smelt smør og rør melet. Spe med melk, fløte og vann m. buljongterning (el kraft). La koke ved lav varme i 5 min. 
2) Ha i følgene grønnsaker, delt i små/tynne biter:
Potet, gulrot og selleri. La småkoke i 5 min, slik at grønnsakene blir møre.
3) La fisken trekke
Tilsett fisken i biter og la suppen trekke på lav varme i 5 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Rett før servering tilsettes:
En vårløk i skiver og rekene. Legg tilside noen av krepsehalene til å pynte med ved servering. Pynt også med litt dill og noen tynne skiver vårløk.
Lykke til, kan jeg så kan du!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar