tirsdag 17. juli 2012

Små marengskaker


Disse laga jeg på forening sist. Veldig god og lekker å servere:

  • Små marengskaker:
  • 4 stk eggehvite
  • ½ ts bakepulver
  • 4 dl sukker

  • 1. Pisk eggehvitene stive. Bland bakepulver og sukker og pisk dette i eggehvitene. Pisk til blandingen danner topper.

    2. Ha marengsen i sprøytepose og sprøyt ut små kaker på en stekeplate. Eller øs noen skjeer og form de som små kaker. Stek marengsen midt i ovnen, først ved 175 °C i 10 minutter og deretter ved 150 °C i ca. 50 minutter.
  • Eggekrem:
  • 5 dl melk
  • 3 stk egg
  • 3 ss sukker
  • 2 ts potetmel
  • 2 ts vaniljesukker

  • ca. 600 g friske bær

  • Visp lett sammen melk, egg, sukker og potetmel i en kjele. Varm opp under omrøring, men ikke la kremen koke. Sett kjelen til avkjøling når kremen er passe tykk. Smak til kremen med vaniljesukker.

    Pynt kakene med eggekrem og bær like før servering

    Ingen kommentarer:

    Legg inn en kommentar