mandag 23. juli 2012

Prinsessekake

Baker mester harepus, jeg baker ikke så ofte altså, men når jeg gjør det så havner det likegreit inne på bloggen :) Denne prinsesse kaken ble faktisk vellykket og god. Enkel og grei å få til.



Ingredienser:
2 1/2 dl melk
25 g gjær
75 g margarin
60 g sukker
1 ts malt kardemomme
500 g hvetemel

Fyll:
5 ss temperert smør
3 ss sukker
1 ts malt kanel
2 dl rosiner
2 1/2 dl vaniljekrem
melis
1 egg til pensling

Fremgangsmåte:
Smelt margarin og tilsett melken i smøret. La dette bli ca. 35 grader.
Rør ut gjæren i væsken.
Bland det tørre med væsken og elt det til en glatt og smidig deig. Elt den gjerne i en kjøkkenmaskin.
Sett deigen til heving i ca. 30-40 minutter.

Rør sammen smør, sukker og kanel.
Kjevle ut noe av deigen til en rund leiv (ca. 1/3).
Legg denne som en bunn i en rund springform ca. 24 cm i diameter. Smør et lag med vaniljekrem på bunnen.
Kjevle resten av deigen ut til et rektangel.Smør på smørblandingen og dryss på rosinene.Rull sammen deigen til en fin pølse.Skjær ca. 8 like store biter av rullen.
Legg den ene av bollene i midten og resten fint rundt i ring.
Pensle med egg og ha litt vaniljekrem i midten på hver bolle.

Sett til etterheving i ca. 30 minutter.
Sett ovnen på 200 grader 30-40 min
Ha på litt melis glasur når kaken er avkjølt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar